úterý 18. února 2020

Za vodou

Myslím, že po dalším nepříjemném období "blogového napnelismu" na platformě blog.cz (tedy, ne, že by byla veškerá nebezpečenství zažehnána, ale aspoň tep se zdá být opět po delší době hmatný) nastal opět čas na jednu veršovanou miniaturku. Popravdě, sám nevím, jestli vykazuje aspoň podprahové známky optimismu, ale v postmoderní době se hranice mezi pesimismem a optimismem stírá podobně jako za socialismu hranice mezi městem a vesnicí, tak to možná každý ze zdejších čtenářů uvidí svýma očima trochu jinak.

Kdo z nás by si nepřál být tzv. "za vodou", byť přitom nevládneme mocí Gaia Julia Ceasara, kterému u vody stačilo říct Alea iacta est a šlo se. Jen až třeba budeme podobné přání přikládat do nějaké žádosti k rukám vyšší instance, dávejme si dobrý pozor na jednoznačnou formulaci. Svět je dnes plný nepříjemných nedorozumění plynoucích z přemíry dobré vůle.

Za vodou

"Svět přeje vítězům,
tak už to chodí,"
smával se z paluby
luxusní lodi.

Vyhrával ve dvouhrách,
čtyřhře i v mixu.
Teď už je za vodou.

Za vodou Styxu.

2 komentáře:

  1. Dokážu hravě napsat komentář ke každému článku na obou blozích. Pokud budu mít chuť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je samozřejmě úctyhodné. Jen nemohu zaručit, že tady bude standardní blogový režim. Přece jen - nejde o běžnou armádní jednotku ale jen o "aktivní zálohu" :-).

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.